Vakantielanzarote.com
Auto huren op Lanzarote
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Auto huren op Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland, meer dan 15 miljoen jaar geleden ontstaan, 115 km van de Afrikaanse kust, ter hoogte van Marokko. Dat het een vulkanisch eiland betreft is goed te zien, vele vulkaankraters en lavavelden sieren het landschap dat het beste als ruig en woest te omschrijven is. Alsof je op de maan terecht bent gekomen. De flora en fauna op Lanzarote zijn uniek, of het nou de vuurbergen zijn of de cactustuinen, de grottenstelsel of de wijngaarden van La Geria, stuk voor stuk zijn het attracties die een diepe indruk zullen achterlaten. O m op je gemak van al dit moois te genieten is het huren van een auto ideaal. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto op Lanzarote.

Gewoontes

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor de bewoners van Lanzarote. Grofweg 90% van de bevolking haalt het inkomen uit de anderhalf miljoen toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken. Ondanks dat zijn de oorspronkelijke manieren van bestaan niet helemaal verdwenen en zijn er nog mensen te vinden die werken in de visserij, zoutwinning en het verbouwen van wijngaarden. Andere landbouw is door het grillige landschap en de grondeigenschappen praktisch niet mogelijk.

Rijgedrag & regels

Op Lanzarote rijd men anders dan je wellicht gewend bent. Auto’s slaan uit het niets af, keren midden op de weg en dat alles zonder het van te voren aan te geven. Ook kunnen er uit het niets dieren opduiken. Dat maakt autorijden een stukje spannender maar wees er wel op bedacht als je met je huurauto de weg op gaat.

Rondom de vakantieresorts kan het moeilijk zijn om een parkeerplek te vinden. Let bij het parkeren op de kleur van de stoepranden. Zijn deze geel of wit dan is parkeren verboden, is de lijn blauw dan betekent het dat er een parkeerkaartje gekocht zal moeten worden. Hoewel de inwoners van Lanzarote zich weinig lijken aan te trekken van dergelijke kleuren is het zaak daar niet in mee te gaan. Ook het parkeren voor vuilnisbakken is een afrader, tenzij je wilt dat je huurauto wordt weggesleept.

Handige tips

Het openbaar vervoer op Lanzarote kenmerkt zich door zijn onbetrouwbaarheid. Om alles uit je reis te halen en frustratie te voorkomen is een huurauto een ideale uitkomst. Helemaal omdat het wegennet zeer goed is en de straten van prima kwaliteit zijn. De snelwegen bestaan zelfs grotendeels uit 4 banen. Met een huurauto doorkruis je dus met gemak en op eigen tempo het eiland en kun je in alle rust de 213 kilometer lange kustlijn afrijden. Ook goed om te weten is dat Lanzarote deel uitmaakt van een eilandengroep, tussen deze eilanden varen per dag meerdere veerverbindingen. Dat maakt een tochtje met de huurauto naar bijvoorbeeld Fuerteventura een fluitje van een cent en een mooie ervaring.

Online auto huren

Regel je huurauto bij voorkeur vooraf: Zo weet je direct wat je betaald, kun je type huurauto’s en voorwaarden vergelijken en weet je bij aankomst zeker dat je eigen vervoer tot je beschikking hebt, zelfs in het hoogseizoen. Bovendien kost vooraf reserveren vaak minder geld.

Halen / inleveren

Je huurauto is in veel gevallen direct af te halen en weer in te leveren op het vliegveld. Uiteraard kun je ook in de grotere steden en dorpjes terecht.

Prijzen

Lanzarote mag dan wel Spaans grondgebied zijn, toch is het een a utonome regio. Dat is voor toeristen interessant, de belastingdruk is lager dan in Spanje wat maakt dat zaken als sterke drank, tabaksartikelen en brandstof stukken goedkoper zijn dan in Nederland. Ook vallen de kosten voor autohuur alleszins mee. Dat maakt het huren van een auto nog aantrekkelijker!.

Betalen

Omdat Lanzarote deel is van Spanje, en dus de Europese unie, betaald men hier met de Euro.

Een huurauto zoeken

Als u interesse heeft om een auto te huren op Lanzarote, kunt u op de website van Holiday Cars zoeken op locatie en ophaaldatum. U kunt als locatie kiezen voor het vliegveld en direct na landing al genieten van uw huurauto. Het is ook mogelijk om een stad aan te klikken waar u uw auto wilt huren. U kunt kiezen uit de hoofdstad Arrecife, Costa Teguise, Playa Blanca of Puerto del Carmen.

Zoeken per merk

Om een auto te huren op Lanzarote heeft u de keuze uit een aantal bekende aanbieders, zoals Hertz, Avis en Europcars. Maar ook minder bekende merken zijn in de database opgenomen.

Vergelijking op klasse

U kunt het aanbod te huren auto’s op Lanzarote met elkaar vergelijken op basis van de klasse van de auto. U heeft hierbij de keuze uit de volgende klassen: Mini, Economy, Compact, Intermediate, Full Size, Premium, Convertable en Mini van. Per model kunt u alle beschikbare auto’s bekijken.

Vergelijking op beschikbare opties

Wanneer u een auto wilt huren op Lanzarote, heeft u waarschijnlijk een aantal opties in gedachte waar uw auto aan moet voldoen. U kunt de huurauto’s vergelijken op Wegenservice, diefstalverzekering, lokale belastingen, de limiet op het aantal kilometers, W.A. verzekering, C.D.W. verzekering, mogelijkheden rondom een extra bestuurder, het aanbod van een GPS navigatiesysteem, een toeslag voor jonge bestuurders en de mogelijkheden rondom een verhoogd zitje voor kinderen.

vergelijking op huurvoorwaarden

Per aanbieder die het mogelijk maakt om een auto te huren op Lanzarote, is het mogelijk om de gedetailleerde huurvoorwaarden te bekijken. Zo kunt u op uw gemak bekijken welke voorwaarden het beste aansluiten op wat u verwacht van de verhuurder.

Prijzen voor verzekeringen

Het is per reservering mogelijk om een All Risk verzekering af te sluiten voor 29 euro en voor 10 euro is het mogelijk de annuleringskosten af te kopen. Alle aanvullende opties die de aanbieder voor u mogelijk maakt, zijn bij de reservering op een rij gezet. Door de opties aan te klikken, ziet u direct wat de totaalprijs is voor uw huurauto. U kunt zo eenvoudig en zorgeloos een auto huren op Lanzarote.

Autoverhuurbedrijven op Lanzarote

  • Sixt
  • Europcar
  • Auto Europe
  • Rentalcars
  • Avis
  • Sunnycars
  • Happycar
  • EasyTerra

Beoordeling

*
*
*
*