Vakantielanzarote.com
Vliegveld Lanzarote
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Vliegveld Lanzarote

Het Canarische Eiland Lanzarote heeft slechts één vliegveld, genaamd Lanzarote Airport. Dit vliegveld ligt in San Bartolomé, op slecht 5 kilometer afstand van de hoofdstad Arrecife. Lanzarote Airport wordt afgekort naar ACE, een verwijzing naar de hoofdstad Arrecife.

Twee terminals

Lanzarote Airport is een klein vliegveld met slechts twee terminals. De eerste terminal, T1, is bedoeld voor internationale aankomende en vertrekkende vluchten. De tweede terminal, T2, is speciaal ingericht voor alle vluchten binnen de Canarische Eilanden.

Vervoer vanaf de luchthaven

Wanneer u als vakantieganger aankomt op de luchthaven van Lanzarote, zijn er verschillende mogelijkheden om naar uw hotel te reizen. Voor vakantiegangers die nog geen busvervoer geregeld hebben via de aanbieder van hun vakantie, is het mogelijk om te reizen per huurauto, per bus en per taxi.

Mogelijkheden rondom huurauto’s

Een aantal grote aanbieders van huurauto’s hebben een vestiging in Lanzarote Airport, om alle vakantiegangers de mogelijkheid te bieden om direct te genieten van een huurauto. Wanneer u van tevoren een huurauto heeft geboekt bij deze bedrijven, kunt u op het vliegveld uw huurauto ophalen. Wanneer u weer terug naar huis gaat, kunt u uw huurauto ook weer inleveren bij de luchthaven.

Mogelijkheden rondom busvervoer

Vanaf Lanzarote Airport vertrekt ieder half uur een bus van buslijn 4. Deze bus brengt u naar het grote busstation Playa Honda, in Arrecife. Vanaf dit busstation kunt u eenvoudig een bus nemen naar de grotere plaatsen op het eiland.

Mogelijkheden rondom vervoer via taxi’s

Het is mogelijk om vanaf Lanzarote Airport te reizen per taxi. Zo kunt u een taxi nemen naar de grotere plaatsen zoals Arricife, Playa Blanca en Puerto del Carmen. U bent voor deze rit ongeveer tussen 8 euro en 30 euro kwijt.

Geschiedenis van Lanzarote Airport

De vluchthaven van Lanzarote werd voor het eerst gebruikt voor lijnvluchten in 1970. De luchthaven van het Canarische Eiland is ontstaan uit de militaire luchthaven die in 1940 in gebruik genomen werd. Lanzarote Airport is nog altijd een groeiende vluchthaven, waar per jaar ongeveer 5,5 miljoen reizigers gebruik van maken.

Services in en om de luchthaven

Om de reizigers die op de luchthaven komen zo goed mogelijk van dienst te zijn, is de luchthaven ingericht met een vijf eetgelegenheden en een groot aantal winkeltjes. Het is wel verstandig om na te vragen hoe de verkoop van alcohol en tabak in elkaar zit, aangezien de Canarische Eilanden een eigen status en regelgeving hebben op deze gebieden.

Informatie balies van de luchthaven

In de centrale hal van de luchthaven zijn een aantal informatie balies te vinden, waar u met uw vragen terecht kunt. Naast een aantal touroperators en reisbureaus vindt u hier ook een balie voor het Bureau van Toerisme.

Hotels in de omgeving

Als u vanuit Lanzarote Airport een hotel zoekt, kunt u vanuit de luchthaven terecht in het Beatrix Plaza en het Sol Lanzarote hotel in Puerto del Carmen en het Arrecife Grand Hotel in de hoofdstad.

Bekijk alle vliegveld-informatie vakanties»

Beoordeling

*
*
*
*