Vakantielanzarote.com

Vakantie Arrecife

Over Arrecife

Tijdens een vakantie in Arrecife kun je heerlijk shoppen in de enorme winkelcentra en in de autovrije winkelstraat. Daarnaast is er een verscheidenheid aan bezienswaardigheden om te bezoeken in de stad. En het stadsstrand en de lagune van Arrecife bieden mogelijkheden om je heerlijk te ontspannen tijdens je vakantie.

Over Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van het eiland Lanzarote. De stad dankt zijn naam aan de Spaanse benaming voor rif en verwijst naar de enorme rotsformaties in de zee die de haven van de stad beschermen. In de stad ligt de belangrijkste haven van het eiland, met veerverbindingen met Tenerife, Gran Canaria en het vasteland van Spanje. Tijdens je vakantie in Arrecife krijg je een goed beeld van het dagelijkse leven voor de inwoners van Lanzarote zelf, in tegenstelling tot de andere meer toeristische gebieden. De gebouwen zijn bovendien hoger en kleuriger dan op de rest van het eiland. Het weer in de stad heeft een heerlijk mediterraans karakter, met veel zon en weinig neerslag.

Bezienswaardigheden in Arrecife

De autovrije winkelstraat Calle León y Castillo biedt naast zijn vele winkels ook een verscheidenheid aan restaurants en cafetaria's. Ben je op zaterdag op vakantie in Arrecife, dan biedt de markt op Plaza de Las Palmas naast groenten en fruit ook lokale producten, keramiek, schilderwerk en souvenirs. Houdt je meer van bezienswaardigheden, dan ligt voor de kustlijn van Lanzarote de burcht Castillo de San Gabriel waarin tegenwoordig een museum is gevestigd, met zijn zogenaamde kogelbrug. En ook de kerk Iglesia Matriz de San Ginés Obispo, die is gewijd aan de patroonheilige van het eiland Lanzarote, is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Zoek je liever de rust op, dan zijn het stadspark Parque Islas Canarias en de lagune Charco de San Ginés mooie plekken in de stad.

Een vakantie in Arrecife heeft je zoveel te bieden dat het moeilijk in één vakantie past. Maar na een bezoek aan de bruisende stad is er een grote kans dat je nog eens wilt gaan. Want of je nu van shoppen, bezienswaardigheden of rustige vakanties houdt, Arrecife heeft het allemaal.

Arrecife op de kaart

hotel
adults only
villa
×

Weer in Arrecife deze week

Beoordeling Arrecife

*
*
*
*