Vakantielanzarote.com

Vakantie Costa Teguise

Over Costa Teguise

Aan de oostkant van het Canarische Eiland Lanzarote ligt één van de meest toeristische regio’s van het eiland: de Costa Teguise. Er is een grote verscheidenheid aan accommodatie mogelijkheden. De aanwezigheid van de diverse sportieve en recreatieve faciliteiten maken het tot één van de meest geliefde bestemmingen voor zowel families als sportievelingen die het eiland bezoeken.

Faciliteiten

De grote aantrekkingskracht die de Costa Teguise op Lanzarote heeft, wordt versterkt door een ruime keuze aan wateractiviteiten en door de aanwezigheid van een golfbaan. Er zijn verscheidene surfscholen aan het Cucharas Strand en Jablilo Avenue.

Festivals en evenementen

De laatste jaren zijn er veel sportieve en culturele evenementen gehouden aan de Costa Teguise. De kwalificaties voor het PWA Windsurf Wereldkampioenschap aan het Cucharas Strand in juni, het Costa Music Festival in september en het Braziliaanse Muziek Festival dat in juni plaatsvindt zijn slechts enkele namen van de vele festivals en evenementen die jaarlijks georganiseerd worden.

Stranden

Boven alles gaan uiteraard de stranden van de Costa Teguise. Het strand van Cucharas wordt het meeste gewaardeerd door surfers, terwijl het strand van Bastian geschikt is voor families met kinderen. Voor liefhebbers van fijne witte, afgelegen stranden is het Jablillo Strand een verborgen juweel.

Pueblo Marinero

In het vissersdorp Pueblo Marinero kan men typische Canarische gebouwen en huizen zien, die werden bedacht en gecreëerd door de kunstenaar César Manrique. Gezellige restaurantjes, pubs en winkels zorgen voor een ongedwongen sfeer. Van lokale streekgerechten tot de internationale keuken er is hier voor iedere smaak een passend restaurant te vinden. Lekker winkelen en vervolgens onderuitzakken op één van de vele terrasjes, het kan hier allemaal.

Tot slot

Een vakantie naar Costa Teguise op Lanzarote biedt voor iedereen wat wils en niemand hoeft zich hier tijdens zijn of haar verblijf te vervelen. Van sportieve uitdagingen tot gezellige bars en van culturele evenementen tot lekker helemaal niets moeten.

Costa Teguise op de kaart

hotel
appartement
budget
camping
-
All Inclusive
vakantiepark
×

Weer in Costa Teguise deze week

Beoordeling Costa Teguise

*
*
*
*