Vakantielanzarote.com
Vakantie El Islote
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Vakantie El Islote

Een vakantie in El Islote. Het Spaanse eiland Lanzarote is het meest Noordelijke eiland van de Canarische eilanden. Omdat dit een erg rustig eiland is, spreekt het vooral de toerist die op zoek is naar rust en ontspanning erg aan. De natuur is er bijzonder en de temperatuur aangenaam. In juli bedraagt de gemiddelde temperatuur 26 graden, in december maar liefst 22 graden. De plaats El Islote ligt midden in het hart van Lanzarote.

Over El Islote

Het eiland ligt slechts 100 kilometer verwijderd van het Marokkaanse vasteland. De invloeden vanuit dit land merk je in El Islote goed: de gebouwen zijn van Marokkaanse invloed. De hotels zien er prachtig uit en bieden voldoende luxe. De natuur is ruiger dan elders Ook vind je er minder groen. Dit komt omdat het eiland vulkanisch is. Toch is het gehele eiland een stuk vlakker dan andere vulkanische eilanden. Overigens is El Islote een volkomen veilige vakantiebestemming. Tijdens de 18e eeuw was er een vulkaanuitbarsting, het eiland is met deze lava bedekt. Toeristische trekpleisters zijn het plateau van los Ajaches Nature Reserve, de vlakke grindvlakte El Rubicon en de aanwezige wijnbouw. Dit maakt een vakantie in El Islote tot een culturele vakantiebestemming.

Verkennen van El Islote en omgeving

Geen schreeuwerige uitgaansgelegenheden of drukte in El Islote. Een vakantie in El Islote staat garant voor rust en genieten. Met de auto kan het eiland goed verkend worden, El Islote ligt immers centraal. Ook huurauto's zijn er te krijgen. Het is aan te raden een Jeep te huren, hiermee kan het wat ruigere terrein makkelijk betreden worden. Aan de rand van het eiland zijn prachtige stranden te vinden. Ook zijn er vele wandelroutes en is er de mogelijkheid tot watersporten. Busvervoer alsmede taxivervoer is er goed geregeld en niet duur.

Een vakantie in El Islote mag absoluut niet gemist worden. Of je nou van actief of van rust houdt, iedereen moet dit eiland bezocht hebben. Dit eiland met haar beschermde biosfeer in de Canarische eilanden is uniek.

Beoordeling El Islote

*
*
*
*