Vakantielanzarote.com

Vakantie Playa Blanca

Over Playa Blanca

Playa Blanca Lanzarote ligt in Lanzarote en is direct de meest zuidelijke plaats van het Canarische eiland. Playa Blanca Lanzarote is een dorp met leuke winkeltjes, restaurantjes en een wandelboulevard. Parallel aan deze wandelboulevard bevindt zich een winkelstraat. Playa Blanca Lanzarote beschikt over verschillende bezienswaardigheden die echt niet gemist kunnen worden bij een bezoek aan Playa Blanca. Jachthaven

De jachthaven van Playa Blanca is bijvoorbeeld één van die bezienswaardigheden. De jachthaven wordt gekenmerkt door de naam Marina Rubicon. Op woensdag en zaterdag ochtend wordt hier een markt georganiseerd met vele verschillende kraampjes.

Stranden

Naast de jachthaven heeft Playa Blanca Lanzarote vier verschillende stranden.

  • Flamingo strand, dit is een vrij geleidelijk aflopend strand, hier is het mogelijk om parasols en ligbedden te huren.
  • Dordada en het Blanca strand, zij liggen beide aan een boulevard en hebben een bar op loopafstand! Het is mogelijk om parasols en ligbedden te huren.
  • West-strand, Dit is het enige zandstrand zonder faciliteiten.

Naast de stranden die dichtbij Playa Blanca liggen zijn bevinden zich op een aantal kilometer daar vandaan een aantal kleine stranden. De Playas de Papagayo, dit zijn de mooiste stranden die Lanzarote bevat. De zandstranden zijn geleidelijk aflopend en het water is er kristal helder. Doordat er zo’n 7 kilometer aan zandstrand is, is het mogelijk om een rustige plek op te zoeken waar je weinig gestoord wordt door de medemens.

Naast de stranden zijn er nog vele andere mogelijkheden om je te vermaken tijdens de vakantie op Lanzarote. Zo is er de Salinas de Janubio, hier wordt zout uit zeewater gewonnen. Dit zout wordt voornamelijk gebruikt voor het inleggen van vis.

Excursies

Ook worden er kamelentochten aangeboden op Lanzarote. Bij deze kamelentochten krijg je een prachtig uitzicht over de vulkaanlandschappen.

Eten en drinken

Een aanrader is om tijdens het uiteten een lokale wijn van Lanzarote te bestellen. Deze wijnen kosten veelal niet meer dan 6 euro per fles! Uiteten kun je het beste gaan bij een van de vele tapas restaurants in Playa Blanca, dit is namelijk typisch Spaans.

Playa Blanca op de kaart

vakantiepark
hotel
villa
appartement
-
zonvakantie
hp
×

Weer in Playa Blanca deze week

Beoordeling Playa Blanca

*
*
*
*