Vakantielanzarote.com

Vakantie Puerto del Carmen

Over Puerto del Carmen

Puerto del Carmen ligt aan de zuidoostkant van Lanzarote en is een van de belangrijkste toeristische plekken op het eiland. Geniet van de zes kilometer aan stranden en de grote verscheidenheid aan hotels. Er is van alles te doen in Puerto del Carmen dat gelegen is langs de uitgestrekte Las Playas Avenue: tientallen winkels, winkelcentra, restaurants en bars, pubs, disco’s en een bruisend nachtleven.

Stranden

De grote aantrekkingskracht van Puerto del Carmen Lanzarote is absoluut het strandleven. Geen andere plek op het eiland telt zoveel kilometer aan stranden. Vrijwel alle hotels liggen dan ook op loopafstand van de zee. Playa Grande dat ook wel Playa Blanca genoemd wordt is het meest populaire strand met fijn zand aan de boulevard. Te druk? Er is altijd wel een leeg plekje te vinden op Playa de los Pocillos, omdat het zo uitgestrekt is. Een ander breed strand is Playa de Matagorda die helemaal doorloopt tot aan de airport van Lanzarote. Vanaf dit strand zie je vliegtuigen laag landen of opstijgen.

Watersport

Je kunt goed genieten van allerlei sportieve wateractiviteiten rondom Puerto del Carmen Lanzarote. Denk aan windsurfen en talrijke boot excursies die je naar mooie plekjes brengen. Duikers komen ook volop aan hun trekken op Lanzarote. De zeebodems rondom de Canarische Eilanden en dan met name bij Lanzarote, behoren tot de beste in de wereld om te duiken dankzij het unieke karakter van de vulkanische zeebodem en de transparantie van het water. De beste tijden om er te duiken zijn de zomer en herfst, dan is het water namelijk glashelder en kun je wel veertig meter diep onder water kijken.

Evenementen in Puerto del Carmen

Er is altijd wel een leuk evenement of festiviteit gaande in Puerto del Carmen Lanzarote. In februari vindt de Carnaval Parade plaats, een bont spektakel volop gezelligheid. In mei wordt altijd het Ironman Puerto del Carmen Triathlon gehouden en op het einde van de zomermaand juli het Festival van Onze- Lieve-Vrouw van Carmen. Tennisliefhebbers kunnen genieten in de herfst van de tenniskampioenschappen op zowel Fariones Sports Club en Match Point Club.

Puerto del Carmen op de kaart

hotel
appartement
{{accommodation_type:name}
villa
-
camping
kleinschalig
budget
adults only
vakantiepark
All Inclusive
lg
×

Weer in Puerto del Carmen deze week

Beoordeling

*
*
*
*