Vakantielanzarote.com
Lanzarote bezienswaardigheden
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Lanzarote bezienswaardigheden

Het Canarische Eiland Lanzarote staat bekend om haar heerlijke klimaat en prachtige stranden, maar heeft nog veel meer te bieden op het gebied van natuur en cultuur.

Lanzarote’s bezienswaardigheden in de natuur

Het eiland Lanzarote heeft bezienswaardigheden rondom het vulkanisme, de cactus tuinen en prachtige stranden. De bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken op het gebied van natuur vindt u hier.

Nationaal Park Timanfaya

Een van Lanzarote’s bezienswaardigheden die zeker aan te raden is voor iedere vakantieganger, is het Nationaal Park Timanfaya. Dit park ligt in het zuidwesten van het eiland, met als hoogtepunt de Vuurbergen: de Montañas del Fuego. Een bezoek aan het Nationaal Park bestaat uit een busrit door de Vuurbergen met een tussenstop in het bezoekerscentrum. Daarnaast is het mogelijk om op de rug van een dromedaris een ritje te maken door het vulkanische landschap.

Los Jameos del Agua

In het noorden is Lanzarote’s bezienswaardigheid Jameos del Agua te vinden. Het Spaanse woord jameo betekent Een bel van lava. Door half afgekoelde lavastromen zijn tunnels ontstaan, maar er zijn weinig tunnels zo bijzonder als de Jameos del Agua. César Manrique heeft een prachtig bouwwerk ontworpen rondom deze tunnels, waarbij bezoekers een restaurant kunnen bezoeken en verder af kunnen dalen naar een meertje waarin de bijzondere albino kreeftjes leven.

Jardin de Cactus

Vanwege het klimaat op Lanzarote zijn er op het hele eiland veel cactussen te vinden. De Jardin de Cactus, de cactustuin, vormt een eerbetoon aan de cactus in alle variaties die op Lanzarote te vinden zijn. Dankzij het werk van César Manrique kunt u als bezoeker in de cactustuin genieten van de prachtige natuur.

Playa de Papagayo

Op de zuidoostelijke kaap van het eiland ligt het reservaat Monumento Natural de Los Ajaches. Dankzij dit vulkanische gebied zijn er aan de zuidkust van het eiland een aantal prachtige stranden ontstaan, zoals Playa de Papagayo. Om bij de stranden te komen, rijdt u eerst over zandpaden naar het park en na betaling van een kleine bijdrage rijdt u verder over verharde wegen naar de stranden.

Lanzarote’s culturele bezienswaardigheden

Overal op het Canarische eiland Lanzarote zijn bezienswaardigheden terug te vinden die zijn ontworpen door architect en kunstenaar César Manrique. Danzij Manrique is de hoogte van de gebouwen beperkt tot maximaal 4 verdiepingen, uit liefde voor zijn geboorte eiland Lanzarote.

Fundación César Manrique

César Manrique is het hart van Lanzarote, daarom is het een aanrader om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Zijn droomhuis in een afgelegen lavaveld is open voor bezoekers in het Fundación César Manrique. Maar eigenlijk is het hele eiland zijn atelier geworden, vol prachtige kunstwerken.

Playa Quemada

Vlakbij Puerto del Carmen, ligt het idyllische vissersdorpje Playa Quemada. Dit dorpje is goed te bereiken via de snelwegen op het eiland. Quemada vormt een ontspannen en rustige bezienswaardigheid voor al haar bezoekers. U kunt hier genieten van de twee restaurantjes in het dorpje en van het prachtige strand van zwart, vulkanisch zand.

Bekijk alle vakanties»

Beoordeling

*
*
*
*