Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Een bezoek brengen aan Jardín de Cactus

15 Apr 2017
Een bezoek brengen aan Jardín de Cactus

Als je ooit op het eiland Lanzarote geweest bent of van plan bent om er naar toe te gaan, kun je simpelweg niet om de cactussen heen. Op het Spaans eiland zijn namelijk ongelooflijk veel verschillende cactussen te vinden en dat is best bijzonder als deze planten niet in je eigen leefomgeving voorkomen. Er is op Lanzarote zelfs een speciaal park gemaakt waar je vele soorten cactussen kunt vinden. Dit park is gelegen bij Guatiza en heeft de toepasselijke naam 'Jardin de Cactus' gekregen.

Unieke cactus tuin

Niet alleen natuurliefhebbers of cactusexperts zullen zich in dit cactuspark vermaken. Het is sowieso erg leuk en ontspannend om een wandeling door deze unieke cactus tuin te maken. Nergens vind je zo'n diversiteit aan cactussen. Ze zijn hier te vinden in alle soorten, maten, vormen en kleuren. Dat levert soms hilarische situaties op omdat je bepaalde vormen denkt te herkennen. Je bent in dit cactuspark namelijk helemaal overgeleverd aan je eigen fantasie.

Cesár Manrique

Het cactuspark in Guatiza is ontworpen door Cesár Manrique. Deze naam zul je overigens vaker tegenkomen op Lanzarote aangezien deze kunstenaar en artiest van grote invloed is geweest op het eiland. Eén van de belangrijkste kenmerken van zijn werk is respect voor de natuurlijke omgeving en dat is ook terug te zien aan de wijze waarop Jardin de Cactus is ontworpen. Manrique heeft het park namelijk volledig geïntegreerd in het oorspronkelijk landschap van het eiland.

Oude steengroeve

De cactustuin is in een oude steengroeve aangelegd. Daar is bewust voor gekozen omdat de cactussen om deze manier beschermd worden tegen de harde wind die vrijwel voortdurend over het eiland waait. De tuin is aangelegd in verschillende niveaus. Helemaal beneden, op zo'n 10 meter onder het oppervlak, ligt het centrale veld waar de meeste cactussen zich bevinden. Rondom dit veld zijn weer terrassen aangelegd waar ook weer cactussen op te zien zijn. In totaal zijn er duizenden verschillende soorten cactussen in de tuin te vinden die oorspronkelijk overal ter wereld vandaan komen. Dankzij het droge en warme klimaat van Lanzarote gedijen deze uitheemse soorten uitstekend in de cactustuin.

Praktische informatie

Jardín de Cactus is 365 dagen per jaar geopend. Je kunt het cactuspark bezoeken van 9:00 uur tot kwart voor zes 's avonds. In de zomermaanden juli en augustus is Jardín de Cactus zelfs nog een uurtje langer geopend. Op het nabijgelegen parkeerterrein in Guatiza kun je de auto gratis parkeren. Het grootste gedeelte van de tuin is ook voor kinderwagens en rolstoelen goed bereikbaar. Alleen de terrassen zijn dat niet. Blijf ten alle tijden op de paden en raak de cactussen niet aan!

Beoordeling Blog

*
*
*
*