Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Ontdek de Cueva de los Verdes op Lanzarote

3 Jun 2016
Ontdek de Cueva de los Verdes op Lanzarote

"Een sprookje op aarde", zo worden de Cueva de los Verdes op het prachtige Spaanse eiland Lanzarote ook wel eens genoemd. We hoeven je eigenlijk niet eens uit te leggen waarom dit bijzondere stuk natuur zo wordt genoemd, maar omdat we willen dat iedereen deze grotten eens met eigen ogen mag aanschouwen hebben we tot in detail voor je op een rij gezet waarom je echt eens naar de Cueva de los Verdes moet gaan. Laat de natuur van dit Spaanse eiland je totaal overrompelen!

Even terug in de tijd

De speciale vulkanische grotten in het noorden van Lanzarote mogen niet ontbreken aan je to-do-list wanneer je op het eiland vertoeft. Sterker nog: het is dé hotspot van het eiland! Direct bij het betreden van de grotten heb je het idee alsof je in een totaal andere sprookjeswereld beland bent. De kleuren, de stenen, de kleine geheime gangen, de Cueva de los Verdes zijn er om ontdekt te worden en om nooit meer vergeten te worden. Hoewel ze vandaag de dag vooral een toeristisch doeleind hebben, waren de grotten in het verleden een schuilplaats. Men verstopte zichzelf in de grotten wanneer piraten aan land kwamen om de boel te roven. De grotten waren toentertijd de perfecte plek om je te verschuilen voor de vijand in kleine gangen en donkere hoekjes.

Grootste lavatunnel

Vandaag de dag zijn de Cueva de los Verdes open voor publiek. De grotten zijn een onderdeel van de grootste lavatunnel ter wereld! De tunnel werd jaren geleden gevormd door de vulkaan Monte Corona. Het gehele gangenstelsel is maar liefst zeven kilometer lang. Onder begeleiding van een ervaren gids ontdek je binnen een uur twee kilometer van de adembenemende grotten. Moet je je eens voorstellen hoeveel magische gangen je daar aan zult treffen? Laat je verrassen door de rijke geschiedenis, de goede verhalen van de gids en het stuk natuur waar je ongetwijfeld kippenvel van krijgt. Er zijn tientallen stalactieten te vinden in allerlei bijzondere kleuren. Verder tref je er een ruimte waar het net lijkt alsof er een groot gat in de grond zit met een oneindige diepte. Of houden je hersenen je hier voor de gek? Het is tijd om het zelf uit te zoeken!

Beoordeling Blog

*
*
*
*