Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Vanaf Lanzarote met de boot een dagje Fuerteventura

19 Jul 2017
Vanaf Lanzarote met de boot een dagje Fuerteventura

Twee Canarische eilanden voor de prijs van een

Wie een vakantie op Lanzarote boekt, is verzekerd van mooi weer. Een voordeel is dat er op Lanzarote vaker een verfrissend briesje waait, waardoor het er nooit echt verstikkend warm is.

Lanzarote

Naast de beroemde kunstwerken van César Manrique, een bezoek aan het maanlandschap van Timafaya, el Golfo en de Cauldron Mountain, zijn er twee dingen die eigenlijk iedereen zou moeten doen. Het eerste is een boottocht maken naar het 'Isla de Lobos' ofwel het 'Eiland van de robben'. De overtocht gebeurt met kleine vissersschepen, waardoor het vanaf de start leuk is. Het bezoek aan Robbeneiland is meer dan op zoek gaan naar die prachtige dieren, het is een uitstapje naar een schitterend natuurpark. Een plek, waar met name vogelaars hun hart op kunnen halen. Twee is een tocht met de veerboot naar Fuerteventura.

Boottocht

In de zomertijd vaart er bijna ieder uur een veerboot van Lanzarote naar Fuerteventura. Je kunt zelfs een eventuele huurauto meenemen. Je hebt de keuze tussen een gewone overtocht of een tocht met de snelboot, wat op zichzelf al een belevenis is. De tocht zelf duurt circa een half uur, terwijl de snelboot er iets meer dan een kwartier over doet. De prijs voor een overtocht ligt tussen 40 en 55 euro per persoon. Voor een auto vanaf 115€. Neem je een scooter mee, dan betaal je rond de 60€. Het loont om vooraf bij de reisleider of het hotel informatie op te vragen, aangezien er en verschillende afvaart plekken zijn en de prijzen per maatschappij verschillen.

Fuerteventura

In 2009 is Fuerteventura tot Unesco reservaat benoemd, waarbij zaken zoals duurzaamheid en cultureel erfgoed centraal staan. Een van de twee plaatsen waar de ferry aanmeert, is Corralejo. Dit wordt gezien als een van de plekken om te kite- of windsurfen. Een andere reden voor een bezoek is dat je vanaf hier prachtige duikplekken kunt bereiken. Voor wandelaars en natuurliefhebbers biedt El Jable zich aan, een beschermd natuurgebied waar de mooiste duinen te vinden zijn. Of wordt het een dagje lekker shoppen in Corralejo, want dat kan natuurlijk ook. Je kunt natuurlijk ook de auto meenemen om het eiland wat beter te leren kennen. Neem dan wel vooraf contact op met de verhuurder om te zien of dat mag en onder welke voorwaarden.

Snelboot

Er kan nog een andere reden zijn om de overtocht van Playa Blanca (Lanzarote) naar Corralejo te maken, namelijk de snelboot. Dit is, met name voor kinderen, een avontuur. Over het water scheren is op zich al leuk, terwijl de hobbels dat extra spannend maken. Je kunt dit avontuur verder invullen met een bezoek aan het BAKU waterpark of, voor de kleintjes, een quad tour. Voor degene, die het liever iets rustiger aan wil doen, is er een Sedgway tour, waarbij geldt dat het, zeker in het begin, veel makkelijk lijkt om zo'n tweewieler te rijden, dan het werkelijk is. Er zijn dus redenen genoeg om vanaf Lanzarote minimaal één overtocht naar Fuerteventura te maken.

Beoordeling Blog

*
*
*
*