Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

De geheime stranden van Lanzarote

18 Mrt 2016
De geheime stranden van Lanzarote

Het prachtige Canarische eiland Lanzarote is absoluut the place to be wanneer je van bijzondere plekjes en adembenemende stranden houdt. Het eiland kent een aantal geheime stranden waar je voornamelijk locals ziet. De meeste toeristen houden het vaak bij de grotere stranden, terwijl de kleinere baaien vaak een stuk mooier zijn. Waar moet je zijn op Lanzarote wanneer je wilt genieten van stille plekken? We hebben een paar niet-te-missen stranden voor je op een rij gezet. 

Costa Teguise: Playa del Ancla

Een van de kleinste stranden van de Costa Teguise op Lanzarote is Playa del Ancla. Dit onontdekte strandje bestaat deels uit zand maar ook deels uit vulkanische stenen. Deze combinatie met een azuurblauwe zee is enorm bijzonder om te zien. Het fijne aan deze plek is dat er geen andere faciliteiten te vinden zijn, waardoor mensen hier echt komen om te genieten van het strand. Op doordeweekse dagen vind je hier de minste mensen.

Bajo de los Sables

Ten zuidoosten van het dorp Órzola vind je de minst bekende stranden van Lanzarote. De kans is dus groot dat je hier amper tot geen toeristen tegen komt. Het mooiste strand van dat gebied is zonder twijfel Bajo de los Sables, een baai waar je zowel wit zandstrand als vulkaanzand tegenkomt. De rustige zee is ideaal om met een luchtbedje te dobberen. Het zand is de zee loopt geleidelijk af waardoor je nog een groot stuk hebt waar je kunt staan. Zie jij jezelf al staan in het ondiepe heldere water van Bajo de los Sables? Vergeet je fotocamera niet, want dit strand wil je absoluut vastleggen!

Playa de Famara

Aan de noordkust ligt Playa de Farmara, een strand waar voornamelijk watersportliefhebbers naartoe gaan. Playa de Farmara staat namelijk bekend om haar rotsachtige uiterlijk en wilde zee. Dit betekent natuurlijk niet dat je als strandliefhebber hier niet terecht kan. Sterker nog: het is een van de mooiste stranden van het hele eiland. Juist omdat het ruige karakter veel mensen afschrikt, kun je hier uren genieten van het prachtige uitzicht en de sportieve surfers.

Costa Teguise: Playa del Jabillo

Playa del Jabillo in het gebied Costa Teguise is een rustige baai met helderblauw water en wit zandstrand. Rustzoekers zullen zich hier absoluut op hun gemak voelen. Neem een boekje mee en geniet van het kabbelende heldere water waar je af en toe een frisse duik in neemt. Genieten met een grote G!

Beoordeling

*
*
*
*