Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Een extra reden voor een vakantie: Isla de Lobos

23 Nov 2016
Een extra reden voor een vakantie: Isla de Lobos

Lanzarote, het 'windeiland', is een van de Canarische eilanden. Het is wereldberoemd dankzij zijn vulkaan landschap. Dat je van hieruit ook naar het 'Eiland van de robben', het Isla de Lobos, kunt, is minder bekend.

Natuur en rust

Tussen Lanzarote en Fuerteventura ligt een klein eiland. Dit Isla de Lobos was vroeger een vaste woonplek voor de monniksrobben, de Lobos del Mar. Helaas zijn deze verdwenen. Daar staat tegenover dat er een prachtig natuurpark overgebleven is. Een plek van stilte, rust, schoonheid en planten die enkel en alleen hier voorkomen, zoals de 'Berol'. Voor vogelaars is dit een waar paradijs, aangezien de noordwand van het eiland de thuishaven is van allerlei zeevogels. Isla des Lobos is eigendom van de vogels, de planten en dieren die er wonen.

Wandelen

Je kunt een wandeling over het eiland maken, langs de stranden en rotsen, die zo'n 4 tot 5 uur in beslag neemt. Soms waan je je in de Carabische gebieden. Er zijn bijna 14 kilometer wandelpad aangelegd en iedereen wordt verzocht op de paden te blijven, zodat de natuur geen schade ondervindt van de bezoekers. De Cauldron Mountain is het hoogste punt. Van hieruit kun je over het eiland, maar ook ver over de oceaan kijken.

Overtocht

Vanaf Lanzarote steek je met de veerboot de La Bocaina engte over, maar je kunt ook even wat verder zoeken, want er zijn speciale dagtochten, zoals die van Rubicon Fishing in Playa Blanca, die met een kleine groep van maximaal 12 personen de tocht maakt. Zo beleef je de overtocht op een andere manier. Op een kleine vissersboot, die niet naar de aankomstterminal hoeft en dus aan land gaat waar het water azuurblauw en helder is. Adembenemend mooi. De tocht duurt niet lang en met ietwat geluk kom je zelfs dolfijnen tegen. Je kunt vervolgens er voor kiezen om een toer met gids te maken of om het eiland helemaal zelf te beleven.

Zwemmen

Het Playa de la Caletta is prachtig en nodigt werkelijk uit om te gaan zwemmen. Het is er nooit druk, eerder het tegendeel is waar, namelijk dat je er alleen bent. Van hieruit kun je doorwandelen naar de cantina van het bezoekerscentrum voor een paëlla of een portie vers gebakken vis met aardappelen. Puur genieten, voor relatief weinig geld. Zo kost een portie paëlla, vol mosselen en garnalen, tegen de 10 euro. Na een heerlijk maal is het tijd voor een siësta en waar kun je dat beter doen dan op een van de stranden?

Twee vakanties in één

Lanzarote is een eiland dat veel biedt. Naast het nationaal park Timanfaya, met zijn maanlandschap, is er de kunst van César Manrique, zijn er de prachtige stranden en de gezellige stadjes. Kies je voor een bezoek aan Isla de Lobos, dan kom je in een geheel andere wereld, waar rust met hoofdletters wordt geschreven. Een rust die alleen verstoord wordt door de roep van de zeevogels. Je gunt jezelf letterlijk twee vakanties in één.

Beoordeling Blog

*
*
*
*