Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Ontdek het kleurrijke onderwaterleven van Lanzarote

10 Mrt 2017
Ontdek het kleurrijke onderwaterleven van Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland en maakt onderdeel uit van de Canarische Eilanden. Het eiland is perfect geschikt voor fietsers, wandelaars en zwemliefhebbers. Atleten uit geheel Europa gaan graag naar dit eiland op (sport)vakantie om hun sportactiviteiten te beoefenen. Niet alleen voor eerder genoemde activiteiten is Lanzarote geschikt, rondom het eiland is ook nog eens een prachtige onderwaterwereld te bewonderen. Het is zeer de moeite waard om dit stukje natuur met eigen ogen te ontdekken. 

Duiken en snorkelen op Lanzarote

Vanuit Nederland ben je binnen 4 uur op Lanzarote en geniet je volop van een aangenaam klimaat. Tijdens de zomer is het nooit te warm dankzij een prettige wind uit het noordoosten. De kustlijn van Lanzarote is beschermd en overal zijn er mooie stranden te vinden. Wil je op unieke wijze kennismaken met Lanzarote? Dan is het aan te raden om te duiken en snorkelen in de omgeving van dit Canarische eiland. Op elke vierkante meter onder water is er wel iets waar te nemen. Je ziet er bijvoorbeeld grote en kleine vissen, wrakken en grotten. Het is toegestaan om foto's te nemen, dus neem je onderwatercamera zeker mee!

De beste periode om te duiken op Lanzarote

De maanden september en oktober zijn ideale maanden om de onderwaterwereld van Lanzarote met eigen ogen te zien. In de maanden januari tot en met april is het water vaak een beetje te koud. Het gehele jaar door zijn er prachtige vissen te bewonderen op Lanzarote, maar de Engelhaai bijvoorbeeld zie je alleen veel in de maanden november tot en met april. Als je deze haai wilt zien, is het dus aan te raden tijdens deze periode het water in te gaan en dan een vakantie te boeken naar Lanzarote.

Mooie locaties om de snorkelen

Gaat duiken een stapje te ver voor je en gaat je voorkeur uit naar snorkelen? De Papagayo stranden zijn ideaal voor snorkelaars. Tijdens de zomer heeft het water een temperatuur van zo'n 25 graden Celsius en met een beetje geluk zie je tijdens het snorkelen zo'n 25 verschillende vissoorten!

Beleef de onderwaterwereld in Museo Atlántico

Recent is op Lanzarote Museo Atlántico geopend waarin de onderwaterwereld centraal staat. In dit museum staan de kunstwerken van kunstenaar Jason de Caires Taylor centraal. Deze kunstenaar staat bekend om zijn onderwater creaties. Dit beeldmuseum is gelegen op een diepte tussen de 12 en 15 meter. Het is zeer indrukwekkend om dit museum van een bezoek te voorzien en te snorkelen of te duiken tussen de beelden en andere creaties.

Beoordeling Blog

*
*
*
*