Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Wandeling door de wijnstreek La Geria

4 Jun 2017
Wandeling door de wijnstreek La Geria

Lanzarote is één van de Canarische Eilanden en de meest noordelijke. Wie aan dit eiland denkt, komt in de meeste gevallen uit bij grote en bekende badplaatsen met drukke stranden en talloze horeca gelegenheden. Er is op dit eiland echter nog veel meer te doen behalve genieten van zon, zee, strand en uitgaansleven. Zo kun je er prachtig wandelen. Bijvoorbeeld door de bekende wijnstreek La Geria. Uiteraard kun je dat wandelen combineren met het bezoeken van een wijnmaker en wellicht een glaasje proeven. Maar drink vooral niet te veel, want dan wordt het wandelen een stuk zwaarder.

La Geria

Er zijn door de wijnstreek La Geria verschillende wandelingen te maken. La Geria ligt precies in het midden van het eiland en is de perfecte plaats voor bijzondere wandelingen. Bijvoorbeeld langs de talloze wijnvelden die je hier vindt. Of je wandelt juist naar de top van de vulkanen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het landschap van deze streek. Veel mensen die dit gezien hebben vragen zich bijvoorbeeld af hoe het de lokale bevolking lukt om hier wijn te produceren. Er zijn in de streek talloze wandelpaden aangelegd. Daardoor kun je een uitgestippelde route volgen die je veilig en eenvoudig door het prachtige landelijke gebied voeren. Onderweg heb je de meest mooie vergezichten waar je natuurlijk foto's van kunt maken maar waar je ook gewoon in alle stilte van kunt genieten.

Ontdek het authentieke leven

Naast de mooie wandelroutes en de bijzondere uitzichten die je op en langs deze routes tegenkomt, is er nog een reden om te gaan wandelen door de wijnstreek La Geria. Het is namelijk de unieke manier om het authentieke leven van het eiland te leren kennen. In de verschillende badplaatsen en de resorts is alles uiteraard aangepast aan de toeristen. Hier in het achterland tussen de wijnvelden en in de bijzondere landelijke omgeving leer je pas echt alles over de oorspronkelijke bevolking van het eiland. Je ziet aan alles hoe het leven op La Geria vroeger was en waar het om draaide. Overigens kun je op het eiland ook nog andere wandelingen plannen en maken, die je weer langs de kust of door een totaal ander landschap leiden. Dankzij deze diversiteit is Lanzarote niet alleen een eiland waar je kunt ontspannen, maar ook erg geschikt voor het maken van wandelingen.

Beoordeling Blog

*
*
*
*