Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Lanzarote geschikt voor doorgewinterde reizigers

18 Dec 2017
Lanzarote geschikt voor doorgewinterde reizigers

De Canarische eilanden hebben letterlijk alles mee. Samen vormen ze een paradijs dat door vulkanische erupties ontstaan is. Het prachtige natuurpark Timanfaya op Lanzarote laat dat in zijn volle pracht zien. Hier kun je ontdekken hoe een maanlandschap er uit ziet en er zelfs op lopen.

Timanfaya

De laatste vulkaanuitbarsting is inmiddels bijna 3 eeuwen geleden, maar dat het vuur nog brandt, kun je zelf beleven als er boven op een put vis gebakken wordt of wanneer men water in een van de putten giet. Timanfaya is zo Lanzarote dat je dit gewoon gezien moet hebben. Dit prachtige eiland dat is bezaaid met schatten van de kunstenaar César Manrique. Dit is het tweede boek dat over het windeiland geschreven kan worden. Zo nodigt Lanzarote de bezoeker uit om van meer dan alleen de prachtige stranden en de zee te genieten.

Rust

Wie graag feest, is hier op zijn plek. Dat geldt echter ook voor hen die rust zoeken. Spannende wandeltochten, kleine, idyllische dorpen, de variërende natuur, dat alles is eveneens Lanzarote. Of je nu Teguise of Yaiza als mooiste dorp kiest, feit is dat ze beide schitterend zijn. Teguise is met zijn 700 jaar een van de oudste dorpen. Wil je vermaak, bezoek het dan op zondagmiddag, want dan vindt de wekelijkse markt plaats, die druk bezocht wordt. Een belevenis. Liever geen drukte? Dan wordt een namiddag op een gewone werkdag aanbevolen. Dat is het moment dat de dorpelingen onder elkaar zijn, dat ze op de terrassen zitten en langzaam aan een lekker maal beginnen te denken.

Eten

Op een eiland eet je vis, dat is bijna vanzelfsprekend. Hou je van verse vis, dan is een bezoek aan het kleine vissersdorp Las Casas de El Golfo een verplichting. De vis wordt dagelijks aan land gebracht en verwerkt. Overigens is dit dorp om een heel ander reden beroemd. Hier kun je de golven huizenhoog tegen de klippen op zien springen. Vooral op een ietwat bewolkte dag een grandioos schouwspel. Probeer ook de Canarische keuken, die heel eenvoudig, maar vol smaak is. Mocht je een dieet volgen of vegetarisch willen eten, dan is dat geen enkel probleem. Zoek wel een restaurant dat buiten het toeristische deel ligt, zoals in een van de veel dorpen, om de Canarische keuken echt te beleven.

Doorgewinterd

Zelfs de meest doorgewinterde reizigers zullen op Lanzarote verrast worden. Denk je alles al gehad te hebben? Maak dan een drie uur durende karavanserai door de zandheuvels, ga eens op een nabuur eiland kijken, maak een bootexcursie naar de gouden stranden van het kleine Papagayo of om dolfijnen en, met wat geluk, zelfs walvissen van nabij te beleven. Lanzarote biedt iedere reiziger een ideale vakantie en dat het hele jaar door. Wil je in de winter twee weken zon tanken? In het voorjaar genieten van de rust en de schoonheid? Of tijdens de zomer van weer, strand, feest en zon? Op Lanzarote ben je altijd welkom en beleef je steeds iets nieuws.

Beoordeling Blog

*
*
*
*