Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

5 redenen waarom Lanzarote leuker is dan Tenerife

25 Feb 2018
5 redenen waarom Lanzarote leuker is dan Tenerife

De Canarische Eilanden zijn al tientallen jaren een zeer geliefde vakantiebestemming. Dat komt waarschijnlijk door het uitstekende klimaat dat hier heerst. Daarbij valt er op de verschillende eilanden ook nog eens heel veel te zien en te beleven. Het lijkt er dus op dat de populariteit niet zo snel afneemt. Wel wisselt de keuze voor het eiland regelmatig. Vroeger was vooral Tenerife ontzettend populair. De laatste jaren lijken daar wat verschuivingen in te komen en is Lanzarote erg in opkomst. Maar waar is dat eigenlijk op gebaseerd? Hieronder geven we je vijf redenen waarom Lanzarote een leukere vakantiebestemming is dan Tenerife.

Het regent er minder

Er zijn weinig mensen die het leuk vinden dat het gaat regenen wanneer ze op vakantie zijn. Helemaal niet als je op een zon en strandvakantie gaat natuurlijk. Van alle Canarische Eilanden regent het op Lanzarote het minst. De kans op een dag met slechte weersomstandigheden is hier dus een stuk kleiner dan tijdens een vakantie op Tenerife!

Aflopende stranden

Toegegeven: Tenerife heeft prachtige stranden waar menig ansichtkaart mee opgefleurd wordt. Lanzarote hoeft daar echter zeker niet voor onder te doen. Het grote voordeel van de meeste stranden op Lanzarote is bovendien dat ze mooi aflopen. Het wordt zeer geleidelijk aan dieper waarmee de stranden perfect geschikt zijn voor gezinnen of mensen die graag de bodem willen voelen als ze de zee in gaan.

Ongerepte natuur

Hoewel Tenerife over een prachtige natuur beschikt met onder andere het nationaal par Del Teide, is het eiland de laatste decennia ontzettend geleefd. Het enorme massale toerisme heeft zijn invloed gehad en dat is ook aan de natuur te zien. Op Lanzarote is dat veel minder het geval. Hier vind je nog veel meer echt ongerepte natuur waar de mens nauwelijks invloed heeft gehad en dat ook helemaal niet wil. Dat stelt je in staat om bijzondere en unieke flora en fauna te bekijken tijdens je tochten over dit prachtige eiland.

Vulkanisch maanlandschap

Het vulkanische maanlandschap dat op Lanzarote te vinden is, is zonder twijfel uniek. Je waant jezelf letterlijk om de maan als je op de kale vlaktes dwaalt met uitzicht op de statige bergen en af en toe een cactus. De vulkaan van het eiland heeft dan ook grote invloed op Lanzarote gehad. Bezoek ook zeker eens Nationaal Park Timanfaya waar je verschillende kraters en lavastromen kunt bekijken.

Wereldberoemde grot

Lanzarote beschikt over een wereldberoemde grot waar je vast wel eens foto's van hebt gezien in een reisgids of op internet. De blauwe lagune van Jameos del Agua is een haast paradijslijk uitziende grot die gevormd is door lavastromen. Het is er zonder twijfel prachtig en op deze unieke locatie vind je onder andere een palmentuin en een vulkanen-museum. Er worden zelfs met regelmaat concerten gegeven!

Beoordeling Blog

*
*
*
*