Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Drie redenen om naar Lanzarote te gaan in de herfstvakantie

8 Okt 2016
Drie redenen om naar Lanzarote te gaan in de herfstvakantie

Bevalt de heerlijke zomerse zon je maar al te goed en heb je eigenlijk helemaal nog geen zin in de naderende herfst met haar vele regen, wind en kou? Verleng dan je zomervakantie en pak in de herfstvakantie het vliegtuig naar het prachtige Canarische eiland Lanzarote. Dit bijzondere eiland bereik je al binnen vier en een half uur met het vliegtuig. Denk je eens in: op slechts een paar uur vliegen vind je hagelwitte stranden, azuurblauwe wateren en wie weet staat er zelfs een frisse cocktail op je te wachten! Vanaf de bank is het gemakkelijk wegdromen naar deze tropische plek, een beter idee is om vandaag nog een ticket te boeken en te genieten van een verdiende herfstvakantie in de zon. We hebben drie redenen voor je op een rij gezet om naar Lanzarote te gaan. Zie je dan nog maar eens in te houden.

Caraïbische stranden

Stipt op nummer één staan de magische stranden van Lanzarote. Je vindt er lavastranden en witte stranden met uitzicht op indrukwekkende kliffen, helderblauw water en een prachtige natuur. Neem bijvoorbeeld Playa Bastián, een typerend strand voor Lanzarote. Dit lavastrand is eigenaardig, klein en ontzettend sfeervol. Geniet van de wind door je haren, het uitzicht op de vele palmbomen en de aanwezige faciliteiten. Vergeet (natuurlijk) je fotocamera niet, want deze plek is te sprookjesachtig om niet vast te leggen.

Nationaal Park Timanfaya

Het grote nationale park Timanfaya is een ander hoogtepunt van Lanzarote. Dit park is ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting in het jaar 1730. Vandaag de dag kun je er uren rond lopen en jezelf verbazen over het bijzondere maanlandschap. Bekijk de tientallen kraters, ontdek de geisers en de waterbronnen en vooral: sta even stil op een mooie plek en laat de omgeving goed op je inwerken. Het roodachtige zand steekt goed af bij de felblauwe lucht en doet je even geloven alsof je aan het dromen bent. Zo speciaal is dit Nationaal park.

Fraaie uitkijkpunten

Tot slot moet je in de herfst absoluut naar Lanzarote om de magnifieke uitzichten, ook wel Mirador genoemd. Op meerdere plekken op het eiland heb je een aantal punten waar je tot ver over de oceaan kunt kijken. Een van de plekken waar je ongetwijfeld het mooiste uitzicht hebt is El Mirador Del Rio in het meest noordelijke puntje van het eiland. Het uitzichtpunt ligt bijna 500 meter hoog waardoor je zelfs zicht hebt op het buureiland La Graciosa! Het leuke aan dit punt is dat je op hoogte kunt genieten van een lekkere lunch en een drankje. Wedden dat je nog nooit met zó'n fraai uitzicht wat gegeten en gedronken hebt?

Beoordeling Blog

*
*
*
*