Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Scooter huren op Lanzarote. 5 handige tips!

25 Jul 2018
Scooter huren op Lanzarote. 5 handige tips!

De Canarische Eilanden zijn ontzettend populair om vakantie te vieren. Lanzarote is het meest noordelijke eiland en ook hier komen elk jaar talloze mensen hun vakantie vieren. Dat is ook niet zo gek aangezien er op het eiland heel veel te zien en te beleven valt. Je hebt er natuurlijk heerlijk weer en je kunt op het strand helemaal tot rust komen. De zee is er geweldig! Ook op het eiland zelf kun je echter heel veel zien en beleven. Wanneer je op vakantie bent, wil je immers ook wel iets van de omgeving zien. Een scooter is daarvoor perfect. Je kunt het hele eiland over en bovendien kun je op plekken komen die met de auto niet bereikbaar zijn. Ben je van plan om een scooter gaan huren in Lanzarote? Dan geven wij je hieronder alvast wat handige tips.

Zorg dat je een rijbewijs bij hebt

Wanneer je niet van plan bent om een auto te huren en met het vliegtuig op vakantie gaat, neem je niet altijd een rijbewijs mee. De verwachting is immers dat je deze niet nodig gaat hebben. Toch is het verstandig om deze mee te nemen. Wanneer je een scooter wil gaan huren, bestaat de mogelijkheid dat er naar je rijbewijs gevraagd wordt. Het zou natuurlijk hartstikke zonde zijn dat je de scooter niet kunt huren omdat je rijbewijs nog thuis ligt.

De prijs

De prijs is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een scooter gaat huren op Lanzarote. Lang niet iedere verhuurder is even duur. Het is overigens niet per definitie beter om voor de goedkoopste te gaan. Je wilt immers ook niet met pech langs de kant van de weg te staan. Het is daarnaast van belang om vooraf duidelijkheid te krijgen over de prijs van het huren van een scooter. Bij sommige bedrijven huur je voor een vaste prijs per dagdeel terwijl je bij andere per kilometer betaalt of extra moet betalen voor de benzine. Zorg in ieder geval dat je dit duidelijk weet zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees de voorwaarden

Natuurlijk wil je na het huren van de scooter zo snel mogelijk op pad gaan. Zorg er echter wel voor dat je even goed de voorwaarden leest. Deze kunnen namelijk behoorlijk uiteenlopen afhankelijk van het verhuurbedrijf. Het zou zonde zijn als je deze voorwaarden schendt of dat je er door in de problemen komt omdat je ze niet hebt gelezen.

Let op de verzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan van alles gebeuren als je met de scooter het eiland op gaat. Daarom is het goed om vooraf even te kijken naar hoe het geregeld is met de verzekeringen en of er een bepaald eigen risico is wanneer er iets gebeurt.

Verdiep je in de verkeersregels!

Verkeersregels kunnen per land sterk verschillen. Je wil natuurlijk geen boete krijgen omdat je iets doet waarvan je niet wist dat het niet mocht. Verdiep je daarom vooraf even in de verkeersregels van Lanzarote zodat je weet hoe je jezelf moet gedragen in het verkeer.

Beoordeling

*
*
*
*