Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Een surfvakantie op Lanzarote. Wanneer en waar?

1 Jul 2016
Een surfvakantie op Lanzarote. Wanneer en waar?

Ben je dol op surfen en wil je dit graag doen in een avontuurlijke en fascinerende omgeving? Boek dan een surfvakantie naar Lanzarote. Dit eiland maakt onderdeel uit van de prachtige Canarische eilandengroep. Lanzarote maakt onderdeel uit van 7 eilanden en heeft de uitstraling van een maandlandschap. Wat ook direct opvalt aan Lanzarote zijn de wit gepleisterde huisjes. Bovendien is het op Lanzarote nooit kouder dan 20 graden Celsius. Kortom, de perfecte bestemming voor een surfvakantie! Waar kun je op Lanzarote het beste surfen en welke periode van het jaar is daar het meest geschikt voor?

Waar moet je zijn op Lanzarote om te surfen?

Lanzarote heeft een aantal prachtige surfspots waar je kunt surfen. Zo kun je bijvoorbeeld leren surfen in Famara, een klein plaatsje in het noorden van Lanzarote. Het plaatsje staat bekend om het brede strand. Zeker als beginnen golfer kun je hier prima terecht, want de golven zijn er niet extreem hoog. Ben je een gevorderde surfer? Ga dan surfen aan de linkerkant van de baai.

Famara is niet het enige geschikte plek om te surfen. Eigenlijk kun je in het gehele noorden van Lanzarote uitstekend (leren) surfen. Het gehele noorden is goed bedeeld met golven. Dit geldt ook voor Isla la graciosa, een klein eilandje dichtbij de noordkust.

Accommodaties

Er zijn op Lanzarote diverse surfcamps waar je een all-in vakantie kunt boeken. Met surfers uit de hele wereld kun je je surf skills verbeteren, yoga beoefenen, feesten en de mooiste verhalen delen. Natuurlijk kun je ook zelf een accommodatie boeken dichtbij de beste spots.

Wat is de beste reisperiode?

De wintermaanden zijn de beste periode voor een gevorderde surfvakantie op Lanzarote. De golven zijn tijdens de winter op hun best en als avonturier of liefhebber van surfen kun je dat zeker waarderen. Ben je een beginnende surfer en wil je rustig leren surfen? Dan is het najaar voor jou misschien een betere periode. Je bent bijna altijd verzekerd van mooi en warm weer, een belangrijke factor voor een geslaagde surfvakantie!

Geniet op Lanzarote van een surfvakantie

Maak je surfvakantie compleet door ook wat andere activiteiten te ondernemen. Zo kun je een grot bezoeken waar bewoners zich vroeger schuil hielden tegen piraten. Ook is er nog een actieve vulkaan op het eiland. Over het eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn voldoende restaurantjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Toe aan een enerverende en avontuurlijke vakantie? Boek dan een accommodatie op Lanzarote en laat je verrassen door dit veelzijdige Canarische eiland.

Beoordeling Blog

*
*
*
*