Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Timanfaya National Park bezoeken is bijna een verplichting

28 Jan 2017
Timanfaya National Park bezoeken is bijna een verplichting

Lanzarote is een van de bekende Canarische eilanden. Naast zee, zon en strand, zijn er ook andere redenen om dit eiland te bezoeken. Voor de een zijn dat de metershoge golven van El Golfo, voor de ander de vele kunstwerken van César Manrique of om een heuse kamelentocht door de zandduinen te maken. De mooiste attractie is echter Timanfaya, het vulkanische natuurpark. Een bezoek hieraan is een unieke belevenis, die de vakantie op Lanzarote letterlijk bekroond.

Maanlandschap

Natuurpark Timanfaya ziet er niet alleen letterlijk uit als een maanlandschap, het voelt ook zo. Wie uit de auto stapt en probeert over het vulkanische land te lopen, zal al snel ontdekken hoe moeizaam dat gaat. Je zult niet al te ver komen, maar dat moet je gewoon zelf ervaren. Net als hoe het is om een vers visje boven de vulkaan te bakken. Dat kun je meemaken bij het restaurant dat op de top van de vulkaan is gevestigd. Hoe spectaculair Timanfaya werkelijk is, wordt tijdens de aangeboden bustocht duidelijk.

Akoestiek

Het natuurpark is bijna een verplichting voor muziekliefhebbers. Hier vind je de waarschijnlijk beste concertzaal ter wereld, waar grote sterren soms gebruik van maken voor een topoptreden. In de vulkaan ligt een lagune, die op zichzelf al een bezoek waard is. Op het moment dat je de grot betreedt, wordt meteen duidelijk waarom. Het azuurblauwe water geeft je het gevoel in het Caribisch gebied te zijn. Nadat je van de pracht van de lagune hebt genoten, kun je grote grot betreden. Hierin is een concertzaal gecreëerd. Kijk vooral naar het plafond. Dat bestaat uitsluitend uit pieken en dalen. Alle geluid wordt daardoor opgevangen, waardoor je een perfecte klank krijgt. Ga zitten, neem de tijd en luister naar de muziek en beleef het zelf.

De vulkaan

De Canarische eilanden zijn ooit ontstaan door vulkanische uitbarstingen. De vulkaan op Lanzarote werkt al 300 jaar niet meer, maar het vuur dat binnen in de berg brandt, is er nog steeds. Wat dat betekent, kun je zelf beleven. Stoom en water die metershoog spuiten of takkenbossen die zo maar ontbranden. Wie graag meer over de vulkaan wil weten, kan terecht bij het informatiecentrum, het Centro de Visitantes e Interpretacion. Ook hier zul je verrast worden door de beelden die duidelijk laten zien wat Timanfaya werkelijk is. Of neem deel aan de wandeltocht met gids, die regelmatig plaatsvindt. Om de dag af te sluiten, kun je lekker gaan eten in het door César Manrique ontworpen restaurant El Diablo.

Beoordeling Blog

*
*
*
*