Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Vijf redenen om naar Lanzarote te gaan

31 Jan 2016
Vijf redenen om naar Lanzarote te gaan

Vulkanische gronden, blauwe wateren, witte stranden en heerlijk eten. Nadat je een duik hebt genomen in het warme oceaanwater, neem je een slok van je cocktail terwijl de zon bijna ondergaat. Aan je linkerkant zie je een prachtige berg, terwijl je aan je rechterkant uit kijkt over een lang strand waar de laatste strandgangers genieten van deze prachtige zomerse avond. Als dat niet als een paradijs op aarde klinkt? Lanzarote is één van de Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan. Ieder jaar gaan er duizenden toeristen naar dit speciale tropische eiland en dat is niet zo gek. We hebben vijf redenen op een rij gezet waarom je écht eens naar Lanzarote af moet reizen.

1. Timanfaya National Park

Één van de grootste redenen om naar Lanzarote te gaan is zonder twijfel het Timanfaya National Park. In dit grote nationale park vind je een bijzonder maanlandschap dat na de uitbarsting van de vulkaan op Lanzarote in 1730 is ontstaan. Het park wordt door de vele kraters ook wel Montañas del Fuego genoemd, de vuurbergen.

2. El Mirador del Rio

Op het meest noordelijke puntje van het eiland vind je uitkijkpunt El Mirador del Rio, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt. Hier kijk je uit over het eilandje La Graciosa, een prachtige blauwe zee en mooie natuur. Het uitzichtpunt bevindt zich op bijna 500 meter en is ontworpen door kunstenaar César Manrique. Op Lanzarote zie je meerdere kunstwerken terug van deze kunstenaar.

3. De cactustuin

Ten noorden van Guatiza ligt een hele speciale tuin: El Jardin de Cactus, oftewel de cactustuin. In deze tuin kun je meer dan 10.000 cactussen bekijken. Ook dit project is een idee van kunstenaar César Manrique. De tuin is op verschillende hoogtes aangebracht en is alleen daarom al een lust voor het oog.

4. Prachtige stranden van Lanzarote

Een andere reden waarom je écht naar Lanzarote af moet reizen zijn de prachtige stranden. Neem bijvoorbeeld het mooie Playa Bastián, een typisch strand op dit eiland. Waarom? Playa Bastián is een klein en sfeervol lavastrand zoals je die bijna nergens anders kunt vinden. De stranden van Playas de Papagayo zijn tevens zeven sprookjesachtige plekken die je echt niet mag missen.

5. La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes, oftewel de Groene Grotten, moet je absoluut eens gezien hebben. De grotten zijn onderdeel van een heel vulkanisch gangenstelsel onder de grond waar je je ogen echt uit kunt kijken. Wist je dat de grotten vroeger werden gebruikt door de locals om te schuilen voor vijanden en piraten? Een bijzondere plek!

Beoordeling Blog

*
*
*
*