Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Vulkanen beklimmen op Lanzarote. Een unieke ervaring

27 Apr 2016
Vulkanen beklimmen op Lanzarote. Een unieke ervaring

Hou jij ervan om iets speciaals en spannends te doen? Ben jij iemand die puur voor de ervaring gaat? Of vind je het extra mooi als je van tevoren wat kennis hebt opgedaan, omdat dit voor jou de spanning niet wegneemt, maar juist nog meer gevoelens van verwondering oproept? Lees dan even verder, nu je overweegt om vulkanen te beklimmen op Lanzarote. Heb je enig idee wat er zich allemaal afspeelt, onder dat eiland?

De krachten van het binnenste van de Aarde

Je weet wel dat de aardkorst is opgebouwd uit grote platen, die tegen elkaar botsen en langs elkaar schuiven en dat dit aardbevingen kan veroorzaken. Je weet misschien dat de ene plaat onder de andere kan duiken. Met materiaal van die plaat zal smelten. En omdat het lichter is, stijgt het naar de oppervlakte. Waar het weer naar buiten komt, daar krijg je vulkanen. De Canarische eilanden liggen nou net boven zo'n gebied en Lanzarote is daar een heel mooi voorbeeld van. Lanzarote bestaat pas vijftien miljoen jaar. Vulkanisme heeft dit eiland gemaakt tot wat het nu is. Ontstaan uit puur natuurgeweld, uitgegroeid tot iets unieks, met schitterende vergezichten.

Wandelen op een vulkaan

Als je een vulkaan op Lanzarote wil beklimmen, hou er dan rekening mee dat je goede schoenen draagt, liefst met enkelbescherming. Het landschap is eerder te vergelijken met het oppervlak van de maan of Mars, dan met wat je gewend bent. De beste maanden om te wandelen zijn oktober tot en met mei. Je kunt ook het beste met een ervaren gids meegaan, die je veel kan vertellen over de vulkanische oorsprong en over de dierenwereld en vegetatie. De mooiste plekken zijn de nationale parken Timanfaya en Los Volcanes, die terecht beschermd zijn. Loop daar rond, in dat totaal vreemde landschap. Pak een rotsblokje op en probeer je in te denken dat dit een paar honderd jaar geleden heet genoeg was om je trouwring te laten smelten. Wandel door de zwarte vlakten rond de witte hellingen van de Caldera Blance en beklim dan deze oude vulkaan. Verbaas je over het contrast en geniet van het uitzicht. Ga ook zeker naar de lavatunnels van Cueva de los Verdes. Op sommige plekken op de Timanfaya mag je voelen hoe heet de grond op tien centimeter diepte nog is. Je gaat het zien, je gaat het ervaren en voelen. Wandelen op een vulkaan op Lanzarote geeft je een blik op een totaal andere wereld. Een blik die je niet meer zal loslaten.

Beoordeling Blog

*
*
*
*