Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Wat je absoluut gezien moet hebben op Lanzarote

14 Feb 2016
Wat je absoluut gezien moet hebben op Lanzarote

Met je hoofd in de zon, een cocktail in je hand, terwijl je uit kijkt over een azuurblauwe zee waar je tot in het diepe je eigen tenen kunt zien. De wind wappert door de bladeren van de palmbomen aan de boulevard en de sfeervolle restaurantjes met hun lekkere lokale gerechten aan de straat roepen je al bijna. Dat klinkt toch al paradijs? Op het prachtige Lanzarote gelegen in de eilandengroep de Canarische eilanden is dit dagelijkse kost. Niets moet en alles mag. We nemen je mee naar een aantal prachtige hotspots om bij weg te dromen. Wedden dat je meteen een ticket naar Lanzarote wilt boeken?

La Cueva de Los Verdes

Duizenden jaren geleden barstte de vulkaan Corona uit, waardoor er vandaag de dag in het noordoosten van het eiland een heel grottenstelsel is ontstaan van maar liefst zeven kilometer. Een kilometer hiervan kan bezocht worden door toeristen en geïnteresseerden. Je waant je bij binnenkomst in een totaal andere wereld: de prachtige grotten met druipstenen, waterplassen en bijzondere stenen laten je je ogen uit kijken! Dit vulkanische grottenstelsel mag je absoluut niet missen wanneer je op Lanzarote bent.

Jardin de Cactus

Zin in wat ontspanning en rust? Ga dan naar Jardin de Cactus. Zoals de naam het al zegt is het een tuin vol met... cactussen! Deze groene plek is een oase van rust waar je uren kunt rondlopen en genieten van prachtige diverse natuur. Je kunt er meer dan 2000 verschilende (!) cactussen ontdekken! Deze bijzondere tuin vind je vlakbij de plaats Guatiza.

Mirador del Río

Het allermooiste uitkijkpunt is niet het hoogste punt van het eiland Peñas del Chache maar Mirador del Río. Helemaal in het noorden van het eiland kun je hier uitkijken over de azuurblauwe zee en het eiland La Graciosa en de achterliggende onbewoonde eilanden. Er is een restaurant/cafetaria aanwezig waar je met dit prachtige uitzicht kunt eten. Ook kun je gewoon buiten genieten van dit bijzondere uitzichtpunt.

Timanfaya National Park

Een van de mooiste nationale parken van alle Canarische eilanden vind je op Lanzarote: het Timanfaya National Park. Het landschap van het park is erg uniek: in de achttiende eeuw werd het gebied getroffen door een vulkaanuitbarsting waarbij een groot stuk land onder as en lava kwam te liggen. Vandaag de dag is daar nog veel van terug te zien. Vergeet je camera niet, want dit nationale park is te mooi om niet vast te leggen.

Beoordeling Blog

*
*
*
*