Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

De mooiste dorpjes van Lanzarote

18 Aug 2017
De mooiste dorpjes van Lanzarote

Het Canarische eiland Lanzarote wordt het windeiland genoemd. Dankzij deze wind vind je hier vaker verkoeling bij warm weer. Dat is echter geen reden om hier op vakantie te gaan. Wat wel redenen zijn, zijn de prachtige kleine dorpen, de mooie stranden, de altijd aanwezige zon, de kunstwerken van César Manrique en de vriendelijke mensen.

Lanzarote

Op iets meer dan 4 uur vliegen van Amsterdam ligt Lanzarote. Midden in de Atlantische oceaan, naast Marokko gelegen, herbergt dit eiland nog een bijzonder geheim. Het park Timanfaya. Hier vind je het maanlandschap dat een paar eeuwen geleden door een vulkanische eruptie ontstaan is. Wie dit park niet bezocht heeft, niet gezien hoe de vulkaan warmte af geeft, is niet op Lanzarote geweest. Houd een dagje vrij voor deze bijzondere belevenis. Overigens kun je hier ook een rit maken op het schip van de woestijn. Voortgedragen worden door een kameel is eveneens een hele bijzondere belevenis. Je waant je werkelijk in de woestijn als ze met je op pad gaan.

Dorpjes

Wat velen niet weten, is dat Lanzarote prachtige dorpen heeft. Het waarschijnlijk meest bekende is El Golfo. De oceaan komt hier met zoveel kracht aan dat een muur van water langs de rotswanden opstijgt. Daarnaast is dit dorp een Walhalla voor visliefhebbers. Kleine, niet direct op toeristen ingerichte, restaurant serveren de verse vangst van de dag. Dit is zoals de eilanders zelf leven en eten. Puur genieten, voor overigens een zeer redelijke prijs. Wie van een kleurenpanorama houdt, vindt in Pueblo de Yaiza alles wat hij zoekt. Het blauwgroene van de oceaan, de zwarte en bruine tinten van de vulkaanaarde met daar bovenop de witte huizen waaruit het dorp bestaat. Pueblo de Yaiza ligt op het zuidelijkste puntje van Lanzarote. Wie liever palmen wil zien, kan naar het noorden rijden, waar je aan de voet van de bergen het dorp Pueblo de Haria vindt. Hier ligt ook de 'vallei van de duizend palmen'. Een soort van oase in een vulkanisch berglandschap.

Idylle

Het absoluut mooiste dorp is Teguise. In de 15e eeuw gesticht als Villa Real, koninklijke stad. Korte tijd later is de naam veranderd in Teguise, naar de vrouw van de stichter. Teguise ademt nog steeds die sfeer van vroeger. Een opeenhoping van straatjes en pleintjes. Heerlijk om te dwalen. Wil je daar echt van genieten, ga dan op een doordeweekse dag in de late middag hierheen. Dan zijn de drommen toeristen vertrokken en kun je lekker dwalen, genieten, een beetje winkelen en een plek vinden in Patio di Vino, een van de beste restaurants van Lanzarote. Resteert nog La Caleta de Famara. Misschien niet zo'n prestigieus dorp, maar de hemel op aarde voor surfers.

Beoordeling Blog

*
*
*
*