Vakantielanzarote.com
Lanzarote Blog
de beste vakanties vind je op Vakantielanzarote.com

Hoe kun je Lanzarote het best verkennen?

2 Okt 2017
Hoe kun je Lanzarote het best verkennen?

Het Canarische eiland Lanzarote is een heerlijke vakantiebestemming vanwege de zon, het strand en de zee. Het eiland biedt daarnaast heel wat aan bezienswaardigheden, zoals het nationaal park Timanfaya, de typische Canarische dorpen en de prachtige natuur. De vraag is hoe je dit het best zo kunt combineren dat een vakantie op Lanzarote een belevenis wordt?

Reizen op Lanzarote

Er zijn vijf verschillende manieren om Lanzarote te verkennen. Te voet, per openbaar vervoer, met de fiets, op een scooter of in een auto. Gezien de grootte van het eiland heb je geen dagen nodig om ergens te komen, behalve wanneer het een wandelvakantie wordt. De wegen zijn over het algemeen uitstekend en vlak. Weinig stijgingen of dalingen. Doordat ze nogal rechttoe, rechtaan zijn, zijn ze ook goed te overzien. Let wel op, want dit kan verleiden tot te hard rijden en dat kan kostbaar worden.

Per fiets

Je hoeft dus geen getrainde fietser te zijn om een dagtocht te maken. Omdat Lanzarote het eiland van de wind genoemd wordt, is het aan te raden om, als je gaat fietsen, je goed in te smeren, want zon en wind kunnen een behoorlijke zonnebrand veroorzaken. Neem voor onderweg genoeg te drinken mee en bezoek een paar dorpjes, zodat je op een leuk terras een heerlijk lunch kunt genieten of even kunt rusten bij een drankje. Let bij het huren van een fiets, dit geldt overigens voor alle voertuigen die je huurt, goed op de verzekering. Neem altijd een All Risk zonder eigen risico. Dat is iets duurder, maar biedt veel zekerheid. Bij twijfel kun je altijd de reisleider raadplegen.

Een scooter

Er zijn verschillende manieren om het eiland per scooter te verkennen. Als groep neemt ieder de eigen scooter. Als verliefd stel is een scooter misschien veel leuker en als ouder stel kan dit een heel bijzondere vakantie inluiden. Je kunt met een scooter alles op het eiland bereiken. Als je van punt tot punt zou rijden, is het eiland zo'n 60 km lang en het is iets meer dan 20km breed. Dat betekent dat je van Playa Blanca met een scooter naar Timanfaya kunt rijden. Scooters kun je vanaf 16 jaar huren.

Openbaar vervoer

Je zou het misschien niet verwachten, maar Lanzarote biedt een prima openbaar vervoer. Afhankelijk van waar je naar toe wilt, moet je misschien overstappen, maar dit is natuurlijk wel dé manier om alle hoeken van het eiland te beleven. Bovendien is het goedkoop. Met de bus kom je op plekken, waar je met een auto aan voorbij rijdt. Neem een dienstregeling mee zodat je altijd weet of er, en hoe laat, een bus voor de terugweg komt.

De auto

En dan is er natuurlijk de auto. Dit is voor velen dé kans om in een cabrio te rijden. Het dak naar beneden en volop genieten. Alleen het rijden al maakt van deze vakantie een droom. Of kies je voor een jeep, zodat je ook off road kunt?

Beoordeling Blog

*
*
*
*